Post Featured Image

Gaaf Hockey in de Liemers bij de MHC de Westerduiven

Binnen de Liemers willen we graag hockey voor iedereen toegankelijk maken. Hockey is een sport waarbij je samen een sportieve en plezierige tijd hebt. Ook als je een beperking hebt, of liever … een extra uitdaging.

Voor wie

Voor iedereen vanaf 6 jaar met een verstandelijke of licht motorische beperking bieden wij Gaaf-Hockey trainingen aan.

Speciale trainers voor G-hockey

Spelvreugde en op een leuke manier aan vaardigheden en aan conditie werken, staan voorop.

De begeleiding is voor deze spelers extra belangrijk. Het niveauverschil zit niet in de leeftijd maar in de mogelijkheden.

De trainers passen hier de trainingen op aan. Geassisteerd door een aantal enthousiaste ouders of jeugdspelers bestaat onze trainersgroep zodoende uit gemotiveerde hockeyers die zich graag inzetten.

Er zijn teams in de regio met een leeftijdsverschil van 30 jaar en (net als bij ons)  jongens en meiden samen in 1 team, die er veel plezier beleven aan het sporten met hun team.

Competitie spelen is ook mogelijk, samen met onze “satelliet club” in Zutphen.

Het aantal G-Hockey teams groeit bij de verschillende verenigingen, daardoor is de landelijke hockeybond KNHB in staat een regionale competitie op te zetten. Per seizoen zijn er ongeveer acht competitiedagen. De teams spelen hockey volgens de regels van het 6-tal . Soms worden een aantal regels aangepast zodat het hockeyen voor iedereen plezier oplevert, uitnodigend is en vooral ook veilig.

Het spelen van  competitiewedstrijden behoort tot de mogelijkheden, maar is niet verplicht!

Wat is belangrijk als je meedoet aan Gaaf-Hockey:

 • Je hebt plezier in hockey of sporten.
 • Je kunt een stick vasthouden en hier veilig mee om gaan.
 • Je bent voldoende mobiel.
 • Je kunt aanwijzingen opvolgen.
 • Je vindt het leuk om in een groep te zijn.
 • Je kunt een gebitsbeschermer dragen (i.v.m. de veiligheid verplicht).

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Lijkt het je leuk dan mag je drie keer gratis meetrainen. Sportieve kleding en sportschoenen moet je zelf hebben en meenemen. Wij zorgen voor de stick (in bruikleen) en maken jou nog enthousiaster. Dit verplicht je tot niets maar mocht je het hockeyen bij ons leuk vinden dan kun je lid worden van onze vereniging.

We vragen je dan via de site aan te melden, maar ook om bij de trainers aan te geven waar ze rekening mee moeten houden. Denk daarbij aan bijzonderheden, zoals medicatie, (on)mogelijkheden, etc.

Praktische informatie

 • De trainingen zijn gedurende het hockeyseizoen op woensdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur op het sportpark van de Westerduiven.
 • Het hockeyseizoen loopt van september t/m december en van maart t/m juni.
 • In de tussenliggende wintermaanden gaan we in de zaal trainen. Dat kan op een ander tijdstip zijn dan de buitentraining. In de wintermaanden staat er een opblaasbare zaal op ons trainingsveld.
 • In principe zijn er tijdens schoolvakanties geen trainingen.
 • Als je er voor kiest om ook competitie te spelen, dan heb je per seizoen ongeveer acht competitiedagen.
 • Op zo'n dag speel je één wedstrijd van 2x25 minuten.
 • Soms speel je “thuis” op de velden van MHC Zutphen, maar het kan ook voorkomen dat je een uitwedstrijd hebt en naar bv Apeldoorn, Bemmel, Arnhem of Nijmegen moet reizen. Ouders of begeleiders regelen dan onderling het vervoer
 • De jaarlijkse contributie is 80 euro.

Enthousiast geworden over Gaaf-Hockey?

Wij wel, kom dus vooral even kijken tijdens onze training!

Meer weten?

Stuur dan een mail naar Richard Spaan: [email protected] met vraag, naam en telefoonnummer en hij neemt zo snel mogelijk contact op.

Voor stagiaires van CIOS en andere relevante opleidingen:

Ook indien je voor bijvoorbeeld stagedoeleinden onze trainersgroep wilt komen helpen kun je contact opnemen met Richard Spaan: [email protected].

Het lijkt ons in ieder geval Gaaf je te ontmoeten op een van onze trainingen!

Richard, Wessel en Hans.