Keeper Nederlands Elftal opent internationaal hockeytoernooi

Op vrijdagavond 25 maart opende Jaap Stockmann, de keeper van het Nederlands hockeyelftal, het internationaal hockeytoernooi Seven Pigeons, georganiseerd door MHC de Westerduiven en Hockey Vereniging Zevenaar. Er waren meer dan 400 spelers uit Nederland en onder andere Duitsland en Engeland op beide clubs aanwezig. Het is daarmee het grootste toernooi in de geschiedenis van beide verenigingen.

De sfeer zat er direct goed in tijdens de shoot-outs (vrije ballen) met Jaap Stockmann in het doel van MHC de Westerduiven. Een aantal gedreven hockeyers wisten zelfs te scoren. Daarnaast beantwoordde Stockmann vele vragen, signeerde sticks en shirts en ging met zijn fans op de foto, waaronder Robin Kamberg, keeper bij de club.

Zaterdag startten de wedstrijden. Jongens en meiden tussen de 12-16 jaar speelden vele partijen op de velden van beide hockeyclubs. Zaterdagavond was er een grote gezamenlijke barbecue en een besloten hockeyfeest op de Panoven.

Zondagavond is toernooi gezamenlijk afgesloten bij Hockeyvereniging Zevenaar met een officiële prijsuitreiking. In de C-jeugd deelden Duitse en Nederlandse meiden samen de eerste prijs.