Promotiefilmpjes Sportiviteit & Respect

Om ervoor te zorgen dat ook tijdens de competitie Sportiviteit & Respect de boventoon voert zijn er nieuwe filmpjes gemaakt. Met deze filmpjes willen we handvatten bieden voor trainers, coaches en ouders langs de lijn om Sportiviteit & Respect te stimuleren.

- Positief coachen: filmpje om jeugdcoaches te stimuleren om op trainingen vooral aandacht te geven aan het leerproces van de kinderen. Positief training geven en daarbij aan de spelers duidelijk maken dat het samen leren en samen beter worden het allerbelangrijkste is.

- De wedstrijd: filmpje  gericht op het positief coachen tijdens een jeugdwedstrijd. Waar kun je het best de nadruk op leggen tijdens een wedstrijd en hoe kun je ervoor zorgen dat elk kind zo leuk en goed mogelijk kan spelen.

- Langs de lijn: filmpje gericht op ouders van jeugdspelers. Hoe kun je hier als coach mee omgaan, wat vinden kinderen van te fanatieke ouders langs de lijn en wat doet het met ze?

- Algemeen S&R filmpje

Alle verenigingen kunnen deze filmpjes inzetten op de eigen schermen in het clubhuis, op de verenigingssite en social media. De filmpjes kunnen natuurlijk ook ingezet worden bij ouderavonden en bijeenkomsten ter ondersteuning van trainers, coaches en ouders.

Laten we hockey met elkaar leuk houden en er spannende en vooral sportieve wedstrijden van maken!

(Bron: KNHB.nl)