USA - De Hockeyschool die het beste uit jouw talenten haalt

Je bent helemaal gek van hockey. Het liefst ben je elke dag met bal en stick in de weer en natuurlijk train je fanatiek bij je eigen club. Maar wat als je meer wil? Vaker wil trainen en nog beter wil worden? Dan is de URBANHockey Skills Academy (USA) echt iets voor jou. Tijdens 10 trainingen maken we van jou een nog creatievere, snellere en slimmere hockeyer!

 

Dit is de USA

Bij URBANHockey draait alles om kennis delen en plezier maken. Wij vinden dat je hockey altijd en overal moet kunnen spelen, maar ook dat je het beste uit jezelf moet halen. Daar zorgen onze ervaren trainers voor. Zij begeleiden al jarenlang spelers en speelsters bij verschillende clubs, maar ook internationale jeugdspelers. Daarnaast verzorgen ze sinds 2013 speciale hockeyclinics bij clubs in Oost-Nederland. En met succes. Het niveau stijgt en het hockeyplezier neemt toe.Geef je nu op!

Dit kun je verwachten

Wij helpen jeugdspelers en –speelsters nog betere hockeyers te worden. Dat doen we door veel aandacht te schenken aan de techniek van het individu in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Aan de basis staat een doordachte opbouw van onze trainingsvormen die de ontwikkeling van elke speler stimuleert: van alléén met de bal via sámen met de bal naar met de bal tégen elkaar.
Tijdens de trainingen behandelen we elke week 5 vaardigheidsdomeinen:

 • Individuele (basis-)technieken
 • Speloverzicht
 • Dynamisch voetenwerk
 • Fysieke gesteldheid
 • Mentaliteit en focus

Naast deze vaardigheidsdomeinen en het trainen in wedstrijdgerichte situaties besteden we ook veel tijd aan Life Kinetik. Dit is een trainingsvorm waarbij zintuiglijke waarneming, lichaamsbeweging en cognitieve opdrachten op een uitdagende wijze met elkaar worden gecombineerd. Hierdoor word je als speler:

 • creatiever
 • meer gefocust
 • sneller in het aanpassen in onverwachte situaties

Voor wie?

Speel jij in een D, C of B team, dan heten we je van harte welkom. Jouw belangrijkste reden om je aan te melden moet zijn, dat je jezelf op een leuke en uitdagende manier wil verbeteren. Je hebt altijd 100% inzet tijdens de training en je oefent thuis je skills die we op de training besproken hebben. Deze motivatie, samen met de enorme drive en ervaring van onze trainers, gaat er voor zorgen dat jij in 10 trainingen hockey-technisch bewuster wordt van wat je doet en allemaal kunt.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen maken wij indelingen op basis van je leeftijd. Ben je een 2e jaars E speler en ben je echt supergemotiveerd, neem dan even pere-mailcontact op met ons. Wij bespreken dan de mogelijkheden.

Wie zijn de trainers?

 • De trainingen worden gegeven door:
  Arjen Fluijt (ruim 20 jaar ervaring als trainer: o.a. KNHB District trainer van Oost-Nederland, Nijmegen, EHV, Beuningen, landskampioen Rot Weiss Wettingen en als bondscoach bij de Zwitserse Hockey Bond)
 • wekelijkse gasttrainers. Dit zijn ervaren trainers of spelers die zelf nog op een hoog niveau actief zijn.

Link naar website van URBANhockey: http://www.urbanhockey.nl/nl/skills-academy/