Post Featured Image

Westerduiven zet wereldrecord Langste HockeyMarathon op haar naam

Met maar liefst 52,5 uur hockey heeft hockeyvereniging MHC de Westerduiven uit Duiven/Westervoort het Guinness Book of World Records ‘Langste VeldhockeyMarathon’ op haar naam weten te zetten. 32 spelers van de vereniging zijn vrijdagavond 13 mei om 18.30 uur gestart. Het eindsignaal klonk zondagavond 15 mei om exact 23.00 uur. Mentaal en fysiek een enorme prestatie!

"Het is uniek en ongekend wat deze spelers en speelsters, in de leeftijd van 16 tot 51 jaar, hebben neergezet", aldus Joris van Wijk, voorzitter van de club. Ze hebben één doorlopende hockeywedstijd gespeeld. Een harde eis is dat elk team continu minimaal acht spelers in het veld heeft staan. Een team bestaat uit 16 spelers. Dat betekende voor iedere deelnemer steeds twee uur hockeyen, twee uur rust. En dat 52,5 uur lang.

Euforisch, emotioneel, doodmoe en trots, de spelers en speelsters voelen het allemaal. "Dan zie je de kracht van een team", aldus van Wijk, ‘en het belang en de waarde van samenwerking. Alleen als je er samen de schouders onder zet en elkaar steunt als het zwaar wordt, haal je de eindstreep.’

Van Wijk is ook onder de indruk van de dynamiek van de club en de grote betrokkenheid van vrijwilligers en leden tijdens het evenement. Westerduiven zit vol leven.

"Vanzelfsprekend moet de organisatie van het Guinness Book of World Records ons wereldrecord nog wel verifiëren, maar dat is een kwestie van tijd", meent van Wijk. We voldoen aan alle regels. Zo is de hele marathon opgenomen met meerdere camera’s en er zijn continu twee getuigen en twee waarnemers aanwezig geweest.

Het huidige geverifieerde record van 40 uur hockey dateert uit 2013 en is gevestigd door Holcombe hockey club uit Rochester (Engeland).