Agenda item
westerduiven-guinness-worldrecord-team.jpg
 

Scheidsrechters cursus

maandag 11 november 2024   |   19:00 - 23:00   |   Clubhuis MHC De Westerduiven

 

Beste Aspirant Scheidsrechter,

Hierbij willen we je graag uitnodigen voor een cursus tot clubscheidsrechter. Na het volgen van deze cursus en het behalen van het bijbehorende digitale examen, ben je opgeleid tot clubscheidsrechter. Voor leden van 16 jaar of ouder is dit vanuit de KNHB verplicht gesteld, anders zijn zij niet speelgerechtigd en mogen ze geen wedstrijden spelen.

Bij Westerduiven wordt de cursus spelbegeleider en clubscheidsrechter gecombineerd. In plaats van een cursus spelbegeleider op 15 jaar en een cursus clubscheidsrechter op 16 jaar, doen we alles in 1 keer. Dat scheelt tijd en 80% van het cursusmateriaal is toch identiek.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De opleiding bestaat uit twee delen.

Deel 1 – Online zelfstudie

Allereerst ga je aan de slag met een e-learning module vol met animaties en video’s. Hiervoor ontvang je een email van de KNHB met daarin je inlog gegevens. Dit betekent dat je via de computer, thuis of ergens anders, de cursus kan volgen; hierdoor heb je zelf meer keuzevrijheid wanneer je de cursus wil volgen. Dit vergt wel meer initiatief en discipline.

De E-Learning omgeving is te benaderen op: https://college.knhb.nl/
Bij inloggen kun je kiezen voor account van vereniging. Dan kun je de inloggegevens gebruiken van LISA.

Deel 2 – Bijeenkomst en examen

Hierna volgt er klassikale bijeenkomst op het clubhuis. Naast een korte herhaling kun je hier je vragen kwijt bij een ervaren scheidsrechter. De avond wordt afgesloten met een digitaal meerkeuze examen. Dit examen kan je thuis maken of op het clubhuis (eigen laptop). Na het maken van het examen weet je direct of je geslaagd bent (of niet).

Wanneer?

11 november 2024 om 19u bij MHC de Westerduiven.


Mocht je vragen hebben of lukt er iets niet, laat het dan weten via een reactie op deze mail.


Heel veel succes,

De scheidsrechterscommissie

Christopher May

Chiara Thoni

Twan de Bruin